Anorexia….

 

‘Je beste vriend of je grootste vijand?’

Anorexia is een vorm van verslaving en heeft altijd een onderliggende oorzaak. Een oorzaak die te moeilijk of pijnlijk is om over te spreken of mee om te gaan. Vandaar dat de focus wordt verlegd, zodat de emotie kan worden onderdrukt. Het symptoom is het gedrag wat zichtbaar is, niet /of nauwelijks eten/ drinken, extreme bewegingsdrang, met alle gevolgen vandien.

 

foto: C.Sens

De verslaving is zo ernstig, zo hardnekkig en niet te bevatten. Anorexia is de meest dodelijke psychische ziekte. Mevrouw anorexia geeft je een ‘veilig’ gevoel, ze geeft je complimenten en houd je weg bij die vreselijke emoties die je niet wilt voelen. Controle en grip op je emoties zoek je door je eetstoornis te omarmen. Daar ligt jouw focus, anorexia is je ‘vriend’. Denk je…

Maar zo vriendelijk is ze helemaal niet. Ze geeft je opdrachten die schadelijk zijn voor je lichaam, ze laat je rare gewoontes aannemen, je doet de meeste gekke dingen om onder het eten uit te komen. Hierdoor verlies je jezelf en het positieve contact met je omgeving. Je kunt niet zomaar meer met vrienden of vriendinnen iets doen als er ook een eetaspect aanwezig is. Feestjes, etentjes, logeren worden allemaal ingewikkeld. Dus is mevrouw anorexia nu echt een vriendin of juist een vijand? Iemand waar je afstand van wilt nemen.

Dit is zo ontzettend moeilijk en je mag hierbij om hulp vragen. Je mag lief zijn voor jezelf.
Ik kan je hierbij helpen. Bij contact zie je hoe je mij kan bereiken.