Geboorte in kaart

Gedrag is altijd logisch

 

Een andere kijk op gedrag

Geboorte in kaart (GIK) is life changing! Het is geen kaartspelletje voor de gezelligheid. Het is een doeltreffende, effectieve methode die je heel anders naar gedrag laat kijken. 

Gedrag wil begrepen worden in zijn prille oorsprong vanuit de prenatale fase en de geboorte. De afbeelding van de boom toont een mooie metafoor. Als je gezonde bladeren en prachtige appels aan de boom wil, moet je zorgen dat je de wortels voedt. Met andere woorden, als je aan gedrag sleutelt zonder naar de onderliggende reden te kijken, de oorsprong, zal het gedrag niet veranderen. Gedrag wil ons altijd wat vertellen en de kunst is om deze boodschap leren te begrijpen, zodat het gedrag kan transformeren. Door het volledige geboorteverhaal in kaart te brengen, wordt zichtbaar waar de oorsprong ligt van jouw overtuigingen en (belemmerend) gedrag. Ik sleutel niet aan gedrag, maar gedrag is de sleutel naar de oplossing. Het is voor mij de kunst om als 'GIK professional' verder te kijken dan een 'label' zoals adhd of autisme. Gedrag fascineert mij. Ik wil gedrag echt in zijn kern ontcijferen om zo mijn cliënten te helpen. De kennis die gebruikt is voor het ontwikkelen van GIK is gebasseerd op al ruim 35 jaar wetenschappelijk onderzoek. Een aanvulling op GIK is BIK;  Behoefte In Kaart. Als de oorsprong van het gedrag inzichtelijk is vanuit het geboorteverhaal, dan kijken we naar de onderliggende behoeften die schuil gaan onder dat gedrag. Gedrag  blijft zich herhalen totdat het 'gezien' wordt. Pas als de onderliggende behoeftes zijn geïntegreerd, transformeert het gedag. Gedrag wil niet opgelost worden maar begrepen. Dit klinkt toch best logisch?

Wist je dat...

 • een baby zijn geboorte bewust meemaakt en zich dit een leven lang kan 'herinneren'? 
 • niets goed of fout is? Er is ook geen sprake is van schuld. Medische ingrepen waren noodzakelijk anders was je er misschien niet geweest.
 • een baby in staat is om herinneringen op te slaan vanuit de zwangerschap?
 • een baby zich bewust is van zijn omgeving?
 • iedere baby over de hele wereld dezelfde behoeftes heeft?
 • een baby zijn geboorte samen met zijn moeder wil 'bespreken'?
 • iedere baby álle emoties van zijn moeder meekrijgt en ervaart?
 • 1 op de 10 baby's  niet alleen start, dit vaak onopgemerkt blijft, maar een enorme impact heeft op hoe jij je nu voelt. Bv Altijd iemand missen, opzoek naar intense verbinding, verlatingsangst, emoties intens voelen het gevoel hebben hier niet te mogen zijn, hard moeten werken........enz.
 • een kind dat onder water zwemmen heel beangstigend vindt, geen sjaal om zijn hals wil dragen en moeite heeft om nieuwe stappen te zetten in het leven wellicht met een navelstrengomstrengeling is geboren?
 • een navelstrengomstrengeling niet altijd bekend is? Jouw lijf zal reageren tijdens GIK zodat je komt te weten of jij wel of geen navelstrengomstrengeling hebt gehad. 
 • ik rustig uitleg wat er gaat gebeuren en hoe alles werkt, zodat het heel overzichtelijk voor je zal zijn? 

Veelal wordt door hulpverleners, onderwijzers of pedagogisch medewerkers de vraag 'hoe is de start geweest' niet gesteld en dat is jammer.

Ik sla nooit de start over, hier liggen antwoorden die je niet mag missen! De prenatale periode en de geboorte vormen inprentingen op onderbewust niveau, voor je pre verbalefase, die een basis vormen voor wie jij bent. Alles ligt opgeslagen het celgeheugen. Je was er immers bij. De eerste inprint vormen jouw overlegingsmechanismen. Wat als jouw overlevingsmechanismen destijds je redding was en nu een belemmering vormen? De omgeving van toen is niet langer de omgeving van nu. Bewustwording gaat helpen om te veranderen. Gedurende een GIK-sessie doe je waardevolle inzichten op. Wat je grootse pijn is levert je mooiste kwaliteiten op, deze kan je nooit  ontwikkelen zonder die pijn.

 'You've got to feel it, to heal it'. 

Voor iedereen geld als basis behoefte dat je gezien, gehoord en geliefd wilt zijn.

Wil jij ook de meerwaarde van het Geboorte-in-kaart traject ervaren? Wil jij jezelf eindelijk echt leren begrijpen? En wil jij een antwoord vinden op vragen als: 'waarom voel ik mij zo eenzaam? of 'waarom ben ik claimend in relaties/vriendschappen' of 'waarom voel ik altijd een overlevingsschuld?' of 'waarom wordt ik zo boos als ik vastloop?' Dan is dit traject wat voor jou, zodat jij innerlijke vrijheid kan ervaren om vanuit je ware potentie te leven.

Mocht je nog vragen hebben, mag je me altijd benaderen. Zie contact.

 

 

Specifiek bij eetstoornissen

Bij al mijn coachingstrajecten start ik bij het begin van jouw leven dankzij geboorte in kaart (GIK) & behoefte in kaart (BIK). Ook voor de moeder van cliënten met een eetstoornis is het zeer helpend om naar haar start te kijken. Partonen herhalen zich vaak tot ze 'gezien' worden. Kinderen zijn in dat opzicht als een spiegel voor de ouders. Hier spreek ik ook uit eigen ervaring. Lees meer op de over mij pagina.

Een eetstoornis wordt veroorzaakt door een onderliggend probleem/trauma en ontwikkelt zich door triggers. Daarnaast spelen meer factoren een rol. Zoals erfelijkheid, bepaalde karaktereigenschappen denk aan perfectionisme, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, en ook de geboorte. Het is een gemiste kans als het geboorteverhaal niet geanalyseerd wordt. Indien de kern helder is, is de weg naar herstel vrij. De impact van het geboorteverhaal wordt nog vaak onderschat of niet eens gezien. Er zijn zeer weinig therapeuten die vragen naar hoe je geboren bent.  

Ter illustratie het geboortepatroon: 'stress bij moeder' dat geeft gedragingen als; angst/ faalangst, perfectionisme, slaapstoornissen, concentratieproblemen en ook verteringsproblemen. De stresshormonen van moeder komen via de navelstreng ook bij de baby. Er is geen moeder die in 9 maanden zwangerschap geen stress ervaart. Weet jij wat de impact is als de zwangerschap niet gepland was? Of als je angstig bent om je te hechten aan het kindje nadat je een miskraam hebt gehad? De baby kan zich onveilig, ongewenst voelen (hechtingsproblematiek) en dat kan zicht uiten in moeite met zichtbaar zijn of afscheid nemen van moeder. Wist je dat en schedelelectrode of vaccuümverlossing een inprent geven dat de buitenwereld 'onveilig is'. Overgangen in het leven kunnen extra spanning opleveren. Het onderbewuste brein (reptielenbrein) slaat alles op wat de baby ervaart in de baarmoeder, logisch dat jouw brein regelmatig op scherp staat. Als jouw onderbewuste brein denkt dat het onveilig is zal jij je minder goed kunnen concetreren. Je zal voortdurend alert zijn op je omgeving, wat gebeurt daar? Dit gaat vaak zonder dat je dat daadwerkelijk beseft. Je kan er geen woorden aan koppelen. Cognitieve gedragstherapie werkt dan ook niet. Geboorte In Kaart helpt om de verbinding met het onbewuste brein te maken met de cortex, zodat er woorden gekoppeld kunnen worden aan de overweldigende ervaringen vanuit het onbewuste brein.

Bij 'stress bij moeder' mag je denken aan; drukte op het werk, een miskraam in het verleden, voor de bevalling, financiele zorgen, een verhuizing, een overlijden van iemand uit de omgeving. De meeste zwangere vrouwen ervaren stress. De onderliggende behoefte bij dit patroon is; structuur, veiligheid en voorspelbaarheid, weten wat er gaat gebeuren, onvoorwaardelijk beschikbaarheid van moeder, af kunnen schermen van emoties van een ander en je eigen grenzen kunnen aangeven. 

Wellicht handig om te weten is dat je geboorte in kaart naast je eventuele therapie kan doen. Je krijgt van mij een zeer uitgebeide blauwdruk (verslag) zodat je alles kan nalezen en eventueel mee kan nemen naar je therapie. 

De oorsprong van je eetstoornis kan dus al in de prenatale fase liggen. Wil jij ook ontdekken wat jouw belemmerende factoren/overtuigingen zijn om te kunnen herstellen? Wil jij weten wat jouw onvervulde prenatale behoeftes zijn? 

Een afspraak maken kan gemakkelijk via het contactformulier. 

 

* De kosten voor het GIK & BIK traject vallen onder de behandeling van de eetstoornistrajecten en zitten in de eerste uren verwerkt.

* Je ontvangt ook een uitgebreid persoonlijk verslag (blauwdruk) van je geboorteverhaal zodat je alles rustig kan nalezen en op jouw tempo oude gedragspatronen kan veranderen.

 

.

De waarde van de investering in jezelf

Wat krijg je voor jouw investering?

 • Een unieke ervaring met helpende inzichten over jouw gedrag vanuit jouw geboortepatronen (GIK). 
 • Een transformatie van gedragspatronen die niet langer helpend zijn. Je gaat jezelf begrijpen vanuit de oorsprong. Gedrag wordt logisch voor je. Het gaat je helpen om de beste versie van jezelf te worden.
 • Als vervolg op de GIK-sessie krijg je een BIK-sessie.  
 • Al met al een traject van gemiddeld 6 uur. Dit splits ik op in minimaal 2 sessies. 
 • Een waardevol traject op maat, waarbij ik altijd na afloop contact zoek voor een evaluatie.
 • Flexibiliteit. In overleg werk ik ook buiten kantooruren en op zaterdag, zodat je geen vrij hoeft te vragen van werk/school. 
 • Een uitgebreid persoonlijk verslag (blauwdruk), zodat je niet hoeft mee te schrijven of alles hoeft te onthouden wat je hoort gedurende de sessie. 
 • Een verzorgde sessie in een sfeervolle ruimte.

De investering bedraagt €455,-.

GIK-VIP- traject:

Wil jij nog meer verdieping?  Dan is deze vip optie mogelijk intressant voor jou.

Je ontvangt 2 audiomeditaties bij mij in de praktijk, ingesproken door Kartelijne Vermeulen. Hiebij heb je keus uit 12 thema's Bv Bestaansrecht, Innerlijk kind, Waarmee voed jij je of eerste inprenting. Deze meditaties doen een beroep op het celgeheugen en geven een unieke beleving. Je ontvangt 2 set affirmatiekaarten die aansluiten op geboortepatronen waar bij jou de uitnodiging ligt om de patronen te doorbreken. Affirmaties die feilloos aansluiten op geboortetrauma voel je intens en daardoor zijn ze krachtig. Het is wetenschappelijk bewezen dat neuoplsticiteit optreedt bij de juiste inzet van krachtge affirmaties.

Tot slot zijn er een aantal verdiepingsvragen op thema's waardoor je nog meer inzichten opdoet waar jouw start invloed op heeft. Voel jij die "ja" dan is deze mogelijkheid er voor jou.

 

Reacties van  klanten;

* 'Bij mijn psycholoog voelde ik weerstand, ik moest er maar mee leren omgaan. Nu ik deze inzichten hebt vanuit mijn geboorte voel ik mij begrepen en snap ik mijn gevoel. Dat helpt mij anders naar de situatie(s) te kijken'.

* 'In 2 sessie heb ik zoveel geleerd wat ik in al de gesprekken met mijn psycholoog nog niet heb ontdekt'.

* 'Nu ik weet dat ik een onopgemerkte  Alleengeboren Tweeling ben vallen er zoveel puzzelstukjes op z'n plaats.'

Het is mooi om jezelf dit waardevolle traject te gunnen of om je kind verder te helpen. Met deze kadobon kan je het hele traject schenken, maar het is ook mogelijk om een deel van de kosten van het traject te geven. Je kunt dus zelf bepalen welk bedrag je op de cadeaukaart wilt zetten.  Het volledige bedrag van het geboorte in kaart traject blijft €455,-. De waarde van de cadeaukaart wordt hierop in mindering gebracht en zo wordt de betaling die overblijft voor jou kleiner. 

Tip: Sponsor met meerdere personen deze bon. Je geeft een therapeutische ervaring die overweldigend is in de positive zin.