Support4family

Traject 3       

'Ondersteuning voor het gezin'

Een ziek kind heeft altijd impact op het gezin. Er ontstaat een disbalans in het systeem. Een eetstoornis houdt de disbalans vaak in stand. Weinig mensen weten hoe je hiermee om moet gaat. Om uit de discussie te blijven en de maaltijden enigszins ontspannen te kunnen laten verlopen. Een ander punt is een psychische ziekte. Er is veelal onbegrip vanuit je omgeving. Mensen hebben geen idee en dat is soms maar goed ook. Mensen uit je omgeving weten niet hoe ze moeten reageren. Een kind met bv kanker of een andere lichamelijke ziekte is makkelijker te benaderen voor de omgeving dan een kind met een psychische ziekte. Ik merk dat een kind wordt overgeslagen met het aanbieden van bv een hapje op de verjaardag uit verlegenheid, met de beste bedoeling. Voor jouw kind kan dit een gevoel opwekken van, zie je wel jij bent geen eten waard of zij vindt je ook te dik en slaat je over (dit is werk van de eetstoornis).

Nu pas heb je in de gaten hoe vaak eten een rol speelt op een dag. Hoe houden we het leefbaar? Dit is vast een van de gedachten die door je hoofd vliegen.
Misschien vraag jij je af of je schuld hebt? Een hele pijnlijke gedachte die je niet helpt. Wat je moet doen en wat niet? Ook zo’n breinbreker.
Voel jij de behoefte om al je ervaringen en zorg te delen met iemand met ervaring die professioneel met je meekijkt/denkt. 
Iemand die jou begrijpt en ondersteunt.

Persoonlijk heb ik goede begeleiding gemist die aansloot op mijn behoefte. Ik miste helpende handvaten om met mijn dochter om te gaan die totaal niet meer zichzelf was. Ik vond zelf iemand die zelf 10 jr anorexia heeft gehad waar ik veel steun aan heb gehad. Vooral het echt begrijpen en het klankbordeffect zorgde voor verbinding en houvast in het ziekte proces van mijn kind. De ziekte kan veel spanningen geven waardoor je het contact met je kind verliest. Dit heeft grote gevolgen voor het gezin en het hertselproces.

Professionele begeleiding die je van mij mag verwachten zal jouw helpen de ziekte en daarmee je kind beter te begrijpen. Je leert hoe het werkt in het hoofd van jouw kind. Welk gedrag van de omgeving helpend is en wat juist averechts werkt. Deze kennis en ondersteunende benadering heeft altijd een therapeutisch effect. Er zal meer rust ontstaan.

Zeg jij 'ja' dit wil ik ook ervaren? Ik ben er graag voor jou.

  • Kick start gesprek van 45 min om elkaar te leren kennen is altijd gratis en vrijblijvend.

Ik vraag een investering van €195.- voor 2 maanden.
Je krijgt;

  • 1 x per 14 dagen 1 uur professionele coaching. Ik deel kennis en bied helpende tools voor het gezin.
  • Bonus; een emergency call; voor als het thuis spaak loop kan je een beroep doen op mijn expertise.

Ik ben bereid om flexibel naar de planning te kijken.
Dit kan online of live afhankelijk van de voorkeur en afstand.

Neem contact op