Support4family

Traject 3       

Ondersteuning voor het gezin

Een ziek kind heeft altijd impact op het gezin. Er ontstaat dan een disbalans in het systeem. Een eetstoornis manipuleert, liegt en bedriegt. Weinig mensen weten hoe je hiermee om moet gaat. Het kan erg lastig zijn om uit de discussie te blijven en de maaltijden enigszins ontspannen te kunnen laten verlopen. Daarnaast is er vaak onbegrip vanuit de omgeving buiten het systeem gezin. Mensen uit je omgeving weten niet hoe ze met een eetstoornis om moeten gaan en dat kan averechts werken voor herstel. Het gebeurt bijvoorbeeld dat als de familie weet dat je een eetstoornis hebt, dat je wordt overgeslagen met het aanbieden van een hapje op een verjaardag. Hoewel dit met de beste bedoeling wordt gedaan, kan dit voor jou een bevestiging zijn van ik verdien het niet om te eten of zij vindt ook dat ik te dik ben en slaat me daarom over. Kortom, goed bedoelde woorden of handelingen kunnen voer zijn voor de eetstoornis. 

Wat kan je doen/zeggen en wat liever niet? 
Voel jij de behoefte om al je zorg te delen en ben jij op zoek naar constructieve handvaten? Dan is dit traject zeker wat voor jou. 

Toen mijn dochter nog anorexia had, heb ik goede begeleiding voor het gezin gemist. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om handvaten en steun te krijgen om de ziekte beter te begrijpen en zo je kind beter te kunnen ondersteunen. De ziekte veroorzaakt veel spanning, waardoor je het contact met je kind verliest. Dit heeft grote gevolgen voor het gezin en het hertselproces. Daarom bied ik dit traject aan als ervaringsprofessional. Dit is een meerwaarde doordat ik op een dieper niveau dan alleen vanuit de boekjes weet wat de knelpunten zijn en hoe machteloos je je als buitenstaander kan voelen.

  • Voor een kennismakingsgesprek maak ik graag tijd vrij. Dit gesprek is gratis als je bij mij een dienst afneemt. Ik vraag €25,- wat je terug ontvangt als wij een samenwerking aangaan.


Het support4family-traject biedt;

  • 2 keer per maand een uur professionele coaching van mij.  Ervaringsdeskundige kennis en begeleid het hele gezin en analyseer blokkades in het systeem. 
  • Coaching voor ouders/opvoeders van een kind met een eetstoornis. Uit ervaring weet ik dat er veel stress en onwetendheid heerst in een gezin met een ziek kind.
  • Mogelijkheid om bij jullie thuis een lezing te geven voor kennisen en familie, doel meer begrip en mogelijk steun vanuit de omgeving.
  • Tips & tools voor eetmomenten en voor omgang met de ziekte.
  • Bonus; een emergency call; ook wanneer het thuis uit de hand loopt, kan je een beroep doen op mijn expertise.

Ik ben bereid om flexibel naar de planning te kijken, ook als er meer hulp nodig is.

Dit traject heeft een warde van  € 255.- per maand. 

Betaling is ook mogelijk via een Persoons Gebonden Budget (PGB). Ik word vergoed door diverse gemeenten.

*Contactpersoon bij de gemeente Voorst is Mw. R. de Jong. Zij is bereikbaar voor een referentie.

Neem contact op