Geboorte in kaart

Gedrag is altijd logisch

 

Een andere blik op gedrag

Geboorte in kaart (GIK) is life changing! Het is geen kaartspelletje dat je inzet voor de gezelligheid. Het is een doeltreffende, effectieve methode die je heel anders naar gedrag laat kijken. Gedrag wil begrepen worden vanuit zijn prille oorsprong vanuit de prenatale fase en de geboorte. De afbeelding van de boom laat een mooie metafoor zien. Als je gezonde bladeren en prachtige appels aan de boom wil moet je zorgen dat je de wortels voedt. Met andere woorden, als je aan gedrag sleutelt zonder naar de onderliggende reden te kijken, de oorsprong, zal het gedrag niet veranderen. Gedrag wil ons altijd wat vertellen, de kunst is te leren begrijpen wat dat is dan zal het gedrag transformeren. D.m.v. het volledige geboorteverhaal in kaart te brengen, wordt zichtbaar waar de oorsprong ligt van jouw overtuigingen en (belemmerend-) gedrag. Ik sleutel niet aan gedrag, maar gedrag is de sleutel naar de oplossing. Het is voor mij de kunst om als 'GIK professional' verder te kijken dan een ' label' zoals adhd of autisme. Gedrag fascineert mij, ik wil gedrag echt ontcijferen in wat het nu te vertellen heeft. De kennis die gebruikt is voor het ontwikkelen van GIK is gebasseerd op al ruim 35 jaar wetenschappelijk onderzoek er is dus niets zweverigs aan. Een aanvulling op GIK is BIK;  Behoefte In Kaart.  Als de oorsprong van het gedrag inzichtelijk is vanuit het geboorteverhaal, dan kijken we naar de onderliggende behoeften die schuil gaan onder dat gedrag. Gedrag  blijft zich herhalen totdat het 'gezien' wordt,  pas als de onderliggende behoeftes zijn ingewilligd transformeert het gedag en dient het oude niet meer.  Gedrag wil niet opgelost worden maar begrepen. Dit klinkt toch best logisch?

Wist je dat...

*Een baby zijn geboorte bewust meemaakt en dit zich een leven lang kan 'herinneren'? 

* Niets goed of fout is, er is ook geen sprake is van schuld.  Medische ingrepen waren noodzakelijk anders was je er misschien niet geweest.

* Een baby in staat is om herinneringen op te slaan vanuit de zwangerschap?

* Een baby zich bewust is van zijn omgeving?

* Iedere baby over de hele wereld dezelfde behoeftes heeft?

* Een babyzijn geboorte samen met zijn moeder wil 'bespreken'?

* Iedere baby alle emoties van zijn moeder meekrijgt en ervaart?

* Een kind wat onder water zwemmen heel beangstigend vindt , geen sjaal om zijn hals wil dragen, moeite heeft om nieuwe stappen te zetten in het leven wellicht met een navelstrengomstrengeling is geboren?

* Een navelstrengomstrengeling niet altijd bekend is omdat deze zonder het te benoemen vaak al van het nekje wordt gehaald. Jouw lijf zal reageren als dit wel of niet het geval was. 

* Ik alles rustig uitleg, wat er gaat gebeuren en hoe alles werkt, het zal heel overzichtelijk zijn voor je. Ik begeleid je zodat je je veilig en op je gemak zal voelen.

 

Veelal wordt de de vraag 'hoe is de strat' geweest niet gesteld door hulpverleners, onderwijzers, pedagogisch medewerkers etc.

Kan jij je voorstellen dat het teruggetrokken gedrag mogelijk te maken kan hebben met een pittige geboorte waarbij na de geboorte van zijn moeder werd gescheiden?

Of misschien kan je bedenken dat een ongewenst kindje er alles aan wil doen om gezien te worden en heel onrustig gedrag kan vertonen?

Een ongewenst kind zal zich snel afgewezen voelten.  Het kind zal dit niet letterlijk verwoorden. Zijn gedrag laat zien wat zijn gemis is.  Als een ander kind  vraagt om te spelen kan hij dat kind uit het niets een klap verkopen.

Hij is de afwijzing voor, beter iemand zelf afwijzen dan het risico lopen zelf afgewezen te worden.  Een pijn die zo diep in het kind zit en met hechting te maken heeft met moeder. De behoefte van dit kindje is een liefdevole relatie met moeder.

Geaccepteerd worden wie hij/zij is en zichtbaar zijn.  Het geboorteverhaal kennen en inspelen op de onderliggende behoeftes ipv het gedrag corrigeren heeft een positief effect op het gedrag.

Voor iedereen geld dat je; Gezien, gehoord en geliefd wilt zijn.

Ik onderscheid mij door naar de prenatale periode en de geboorte te kijken. Daar vormt zich de basis voor wie jij bent. Alles ligt opgeslagen het celgeheugen. Je was er immers bij.  Die eerste inprint vormen jouw overlegingsmechanismen. Wat als jouw overlevingsmechanismen destijds je redding was en nu een belemmering vormen. De omgeving van toen is niet langer de omgeving van nu, bewustwording gaat helpen om te veranderen. Gedurende een GIK-sessie komen er magische inzichten tot stand. 'You've got to feel it, to heal it'. 

Wil jij ook de magie van dit waardevolle traject ervaren?

Jezelf eindelijk echt leren begrijpen?

Meer vrijheid ervaren om je ware potentie te leven ?

Ik ben er voor jou, ook als je vragen hebt.

 

 

Specifiek bij eetstoornissen

Mijn zorg is hoofdzakelijk gericht op jongeren met een eetstoornis. Bij een behandelingstraject van iemand met een eetstoornis begin ik altijd met een geboorte in kaart (GIK) & behoefte in kaart (BIK) sessie.  Ik ervaar dat het ook voor de moeder helpend om naar haar start te kijken. Partonen herhalen zich vaak tot ze 'gezien'worden, kinderen zijn als een spiegel.  Hier spreek ik ook uit eigen ervaring.  iets om je voor te schamen, het is juist stoer om zo diep te durven kijken.

 Een eetstoornis wordt veroorzaakt door een onderliggend probleem/trauma en ontwikkelt zich door triggers. Feit is dat bepaalde karaktereigenschappen vaak een rol spelen. Denk aan hsp, perfectionisme maar vaak zijn het oo inteligente kinderen. Het is een gemiste kans als het geboorteverhaal niet geanalyseerd wordt. Indien de kern helder is, is de weg naar herstel immers gevonden. De impact van het geboorteverhaal wordt nog vaak onderschat of niet eens gezien. Er zijn zeer weinig therapeuten die uberhaupt vragen naar hoe je geboren bent.  

Ter illustratie een voorbeeld van het geboortepatroon 'stress bij moeder' dat geeft gedragingen als; angst/ faalangst, perfectionisme,  slaapstoornissen, concentratieproblemen en ook verteringsproblemen... De stresshormonen van moeder komen via de navelstreng ook bij de baby. Deze geven een inprent dat de buitenwereld 'onveilig is'. Het onderbewuste brein (reptielenbrein) slaat dit op, logisch dat jouw brein regelmatig op scherp staat. Als jouw onderbewuste brein denkt dat het onveilig is zal jij je minder goed kunnen concetreren. Je zal voortdurend alert zijn op je omgeving, wat gebeurt daar? Dit gaat vaak zonder dat je dat daadwerkelijk beseft.

Bij 'stress bij moeder' mag je denken aan; drukte op het werk, een miskraam in het verleden, voor de bevalling, financiele zorgen, een verhuizing, een overlijden van iemand uit de omgeving. De meeste zwangere vrouwen ervaren wel stress. De onderliggende behoefte bij dit patroon is; structuur, veiligheid en voorspelbaarheid, weten wat er gaat gebeuren, onvoorwaardelijk beschikbaarheid van moeder, af kunnen schermen van emoties van een ander en je eigen grenzen aan kunnen geven. 

Wellicht handig om te weten is dat je geboorte in kaart naast je eventuele therapie kan doen. Je krijgt van mij een zeer uitgebeide blauwdruk (verslag) zodat je alles kan nalezen en evt mee kan nemen naar je therapie. 

De oorsprong van je eetstoornis kan al in de prenatale fase liggen. Of ontdek wat jouw  belemmerende factoren/overtuigingen zijn om te kunnen herstellen. 

 

* De kosten voor het GIK & BIK  traject vallen onder de behandeling van de eetstoornis als je die bij mij het vip-traject volgt voor je eetstoornisbehandeling.

* Je ontvangt ook een uitgebreid verslag (blauwdruk) van je geboorteverhaal zodat je alles rustig kan nalezen.

* Volg je een overbruggingstraject bij mij omdat je op de wachtlijst staat, is dit traject met een flinke korting te boeken. 

.

De waarde van de investering in jezelf

Wat krijg je voor jouw investering?

  • Een unieke ervaring met helpende inzichten over jouw gedrag vanuit jouw geboortepatronen (GIK). 
  • Wat levert het jouw op? Een transformatie van gedrag  wat niet langer helpend is. Je gaat jezelf echt begrijpen vanuit de oorsprong. Gedrag wordt logisch voor je.  Het gaat je helpen om de beste versie van jezelf te worden.
  • Als vervolg op de GIK-sessie krijg je een BIK-sessie.  
  • Al met al duurt het hele traject gemiddeld 5 uur. Dit splits ik altijd op in minimaal 2 sessies. 
  • Een waardevol traject op maat. Waarbij ik altijd na afloop contact zoek om te horen hoe het gaat en eventuele vragen nog kan beantwoorden (dit kan ook telefonisch of online via zoom).
  • Flexibiliteit. In overleg werk ik ook buiten kantooruren en op zaterdag, zodat je geen vrij hoeft te vragen van werk/school. 
  • Je ontvangt een uitgebreide persoonlijke blauwdruk (verslag) waar ik veel zorg en tijd aan besteed. Dit voor is voor jouw een waardevolle document ter ondersteuning. Zo kan je alles nalezen op jouw tempo alles tot je nemen.
  • Consulten vinden paats in een veilige en zeer sfeervolle omgeving, waarbij ik zorg voor koffie/thee en iets lekkers. *Al na gelang de behoefte indien je een eetstoornis hebt.
  • In speciale situaties kom ik ook naar jou, om in jouw veilige omgeving . Ik vraag wel reiskostenvergoeding van 0.37 cent per km dan reken ik geen reistijd.
  • Een gratis  A4 formaat hectingsposter die jouw bewust gaat ondersteunen bij de hechting met je kind ( alleen voor kinderen tot 12 jaar).

Jouw investering bedraagd €450,- (incl. btw).

 

Reactie van mijn klant; 'Bij mijn psycholoog voelde ik weerstand, ik moest er maar mee leren omgaan. Nu ik deze inzichten hebt vanuit mijn geboorte voel ik mij begrepen en snap ik mijn gevoel. Dat helpt mij anders naar de situatie(s) te kijken'.

Mooi om jezelf dit te gunnen of je kind verder te helpen. Een ander optie is een cadeaubon van dit practige traject geven aan iemand die je heel dierbaar is. Een heel bijzonder en orgineel geschenk.

Voel je vrij om mij te mailen, bellen of appen bij vragen of om een afspraak te maken.

Wie weet begeleid ik jou en/of je kind binnenkort?

Dat lijkt mij heel tof!