Geboorte in kaart

Gedrag is altijd logisch

Wat is geboorte in kaart (GIK)?

Geboorte in kaart is life changing! Het is geen kaartspelletje dat je in kan zetten voor de gezelligheid! Het is een doeltreffende, effectiefe methode die je heel anders naar gedrag laat kijken. Gedrag wil begrepen worden vanuit zijn prille oorsprong d.m.v. het geboorteverhaal zichtbaar te maken.  Ik sleutel niet aan gedrag, maar gedrag is de sleutel naar de oplossing. Gedrag wat zich laat zien is nooit voor niets, ik kijk verder dan een "label". De kennis die gebruikt is voor het ontwikkelen van GIK is gebasseerd op al ruim 35 jaar wetenschappelijk onderzoek. Gedrag fascineert mij. Ik wil begrijpen waarom iemand doet zoals hij/zij doet. Het symptoom (het gedrag) glad poetsen met instructies, medicatie of affirmaties als "zo is hij nu eenmaal" is als een pleister plakken op een wond. Ik plak geen pleisters, maar ik kijk naar de oorzaak en de bijbehorende behoeftes. Een aanvulling op GIK is BIK, behoefte in kaart. Als de oorsprong van het gedrag duidelijk is vanuit het geboorteverhaal, dan ga ik verder met de bijbehorende behoefte toe te voegen om zo de circel mooi rond te krijgen. Er vinden daadwerkelijk hele mooie openbaringen plaats, die zorgen voor prachtige transformaties. Gedrag wil niet opgelost worden maar begrepen worden. Gedrag is altijd logisch.

Werkwijze

Vooraf stuur ik jouw een vragenlijst die je invult en retour zend, dit is de start van het traject. In dit voortraject ontstaan al gesprekken over de geboorte waar anders niet bij stil wordt gestaan. Ook als je niets weet over je geboorte kun je heel veel hebben aan deze methode. Gedurende de sessie maak ik gebruik van een indrukwekkende kaartenset en leggen we jouw unieke geboorteverhaal neer. Als coach onderscheid ik mij door naar het prille ontstaan, de conseptie, ontwikkeling in de baarmoeder en de geboorte te kijken. Daar vormt zich de basis voor wie jij bent. Alles ligt opgeslagen in het celgeheugen. Je was er immers bij. Jouw ontstaan en geboorte zijn van enorme impact op de manier waarop jij nu in het leven staat. Die eerste inprint is jouw overlegingsmechanisme. Maar wat als jouw overlevingsmechanisme destijds je redding was en nu een belemmering vormt? De omgeving van toen is niet langer de omgeving van nu en daar gaat het vaak mis. Gedurende een GIK-sessie komen er magische inzichten tot stand. Nadat alles is bezonken, gaan we in een vervolgsessie behoefte in kaart (BIK) erbij halen. Bij je geboortepatronen horen kenmerkende gedragingen. Onder die gedragingen schuilt een behoefte, als de behoefte vervult wordt, transformeert het gedrag mee. Alleen dit inzicht is al voldoende om enorme veranderingen in gang te brengen.  Eerlijk is eerlijk ieder mens wil gezien, gehoord en geliefd worden.

 

Specifiek bij eetstoornissen

Mijn zorg is hoofdzakelijk gericht op mensen met een eetstoornis. Bij een eetstoornis behandeling begin ik met een geboorte in kaart (GIK) & behoefte in kaart (BIK) sessie. Een eetstoornis wordt veroorzaakt door een onderliggend probleem/trauma. Het is een gemiste kans als het geboorteverhaal niet geanalyseerd wordt. Indien de kern helder is, is de weg naar herstel vrij. 

*Kosten voor het GIK & BIK pakket vallen onder de behandeling van de eetstoornis. D.w.z. dat de beschreven kosten onder het kopje 'Wat krijg je voor je geld?' niet voor jou van toepassing zijn. 

Wat krijg je voor je geld?

  • Ten eerste een unieke ervaring met mooie inzichten over jouw gedrag vanuit jouw geboortepatronen (GIK). 
  • Als vervolg op de GIK-sessie krijg je een BIK-sessie met een tussenpoze van minimaal twee weken. 
  • Alle tijd die jij nodig hebt voor dit proces. Ik hanteer geen tijdslimiet bij de GIK & BIK sessies.  Denk aan zo'n 2,5 uur voor één sessie afhankelijk van de individuele situatie. 
  • Flexibiliteit. In overleg werk ik ook buiten kantooruren en op zaterdag, zodat je geen vrij hoeft te vragen van werk/school. 
  • Eén verslag van beide consulten, zodat je dit waardevolle document altijd als herinnering hebt om h.e.a. te kunnen na lezen. 
  • Een consult in een veilige en zeer sfeervolle omgeving, waarbij ik zorg voor een hapje & een drankje. *Al na gelang de behoefte indien je een eetstoornis hebt.

Dit alles voor slechts €349,- (dit is vrijgesteld van btw).

Voel je vrij om jezelf of jouw kind dit prachtige proces cadeau te doen. Het resultaat zal je verbazen.