Extra blog over wat is ziektewinst

22 januari 2023

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝘇𝗶𝗲𝗸𝘁𝗲𝘄𝗶𝗻𝘀𝘁?

Als ziek-zijn je nog veel aandacht oplevert, kun je misschien niet zo bereid zijn om beter te worden als je die aandacht nog heel belangrijk voor je is. Dit werkt ook voor herhaaldelijk flirtgedrag, deze aandacht houdt je weg van in kwetsbaarheid verbinden. 

Soms heb je dit niet eens door.

Een patroon blijft onbewust of bewust nodig om het zo te doen. Je saboteert je helingsproces en geluk, dit gebeurt vaak onbewust er is dus geen schuld.

Als het boosheid oproept zegt dat 'dit is de zere plek.' Wil je kijken of vluchten?

Als je patronen wil doorbreken in je ziek-zijn of in de liefdesbange dynamiek dan moet je een grote bereidwilligheid hebben om je diepste gevoelens en emoties onder ogen te zien.

Ga je alleen op wilskracht te werk maak je jezelf alleen maar kwetsbaarder voor terugval. 

Het lukt ook niet door zelfkritiek. Daarmee roep je de dynamiek alleen maar sterker. Nogmaals er is geen schuld, alle gedrag blijft logisch maar heeft gevolgen. Wil je daar verandering dan vraagt dat om jezelf aan te kijken niet enkel aan gedrag te sleutelen.

Het is belangrijk om je werkelijke motivatie te onderzoeken.

Door symbiose (verbinding/samensmelting) en je autonomie (te versterken kan je ook loslaten wat je houvast was.

Het gaat over de verbinding met jezelf gezond te maken, dat vraagt innerlijkwerk vanuit de kern (prenataal/geboorte/moederwond). Om vervolgens te leren communiceren vanuit jouw behoeftes en jouw grenzen om vervolgens respectvolle wijze bewaken. 

Jezelf trouw zijn geeft ruimte voor het leven zonder overlevingsmechanismen. 

Dan hoef je niet meer te vluchten, vechten, vasthouden aan een eetstoornis. Je kan de verbinding met de liefde van je leven aangaan ondanks dat b.v. je ouders dat afkeuren. 

De verlatingsangst en verbindingsangst hebben geen functie meer als jij jezelf niet langer afwijst en jouw kwetsbaarheid beschermt.

Bevrijd jezelf door je eigenverhaal te lezen en niet dat van de ander te willen besturen. Je ouders kan jij niet veranderen. 

Laat je ook niet besturen alleen liefdevol begeleiden.

Ben jij bereidt om je diepste gevoelens en emoties onder ogen te komen? 

Laat liefde stomen.

❤️ Liefs Ingrid ❤️

0 reacties  

Meer inspiratieblogs >